Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam od niedawna jestem posiadaczem e36 1.6 no i mam problem ;/ zamarza mi parownik jest to gaz zwykły wykonalem mnustwo czynnosci i dalej nic... wymienilem termostat, sprawdzilem każdy po kolei odcinek ukladu, przeczyscilem go, sprawdzilem nagrzewnice, odpowietrzylem, myslalem że to uszczelka pod głowicą ale nie bo mam ogrzewanie w kabinie i nie bierze ani grama płynu nie gotuje sie temperatura stoi idealnie, sprawdzilem pompe wody wszystko ok wiskoze i tak dalej... a parownik zamarza... szał

tak wiec do was pytanie forumowicze co to moze byc bo juz nie mam pomysłów a zależy mi aby jak najszybciej to zrobic Pozdrawiam i z góry dziekuje

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jak kolega pisze, źle podłączone przeowdy. Parownik syfem nie zajdzie, bo ma taki przeplywm ze by było trzeba chyba piasku nasypać...przynajmniej tak mają reduktory BRC

PZDR>

Opublikowano

Reduktor masz powyżej poziomu chłodnicy??

Ogólnie w opisanym przez Ciebie przypadku sprawdziłbym termostat oraz chłodnice.

A najlepiej zmień na sekwencje :twisted:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A co ma sekwencja do tego. W niej też jest reduktor który musi być ogrzewany i też potrafi zamarznąc...

PZDR>

Opublikowano
rozwiązane... napisze co bylo przyczyna moze komus sie przyda, nie wiem co to dokladnie bylo ale chyba jakis zawor/czujnik siedzial na przewodach ktore sa podlaczone do wody na wejscie do nagrzewnicy prawdopodobnie sie zacinał i nie puszczał płynu na parownik wywalilem go obieg podlaczylem bezposrednio do trójnika... a to "cos" wywalilem i jest wszysytko elegancko nie wiem nawet co to bylo...