Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pod kołem zapasowym:

Oznaczenie A118a

http://www.bmw-planet.com/diagrams/release/zi_images/GREO_E61_66_0003.png

A tak na przyszłośc to nazywa się to sterownik EHC :)

Opublikowano
podziękował a jeszcze jedno przekaźnik nr 21?? w rozdzielaczu prądu w bagażniku?

K21 ? od czego to ? Jeśli chodzi o ten od kompresora EHC, to jest K126

http://www.bmw-planet.com/diagrams/release/zi_images/GREO_E61_61_0011.png

Opublikowano
chcę sprawdzić styki bo ostatnio coś mi w ogóle kompresor się nie włączał i tył siedział całkowicie...
Opublikowano
jednak kompresor był już "wysłużony". po wymianie wraz z elektrozaworami nie ma już problemu. pozdrawiam
  • 3 lata później...
Opublikowano
panowie jak pobudzić sprężarke, kilka razy mi wywaliło błąd zawieszenia ale teraz juz nie załącza się sprężarka więc nie mogę sprawdzić co jest nie tak, w inpie mam po niemiecku akurat tę część, mogę sprawdzić na jakiej wysokości stoi auto ale nie mogę wymusić pracy sprężarki, błąd jaki sie pojawia to za małe napięcie.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Witam, jestem na tym forum nowy, ale wydaje mi sie ze to odpowiedni dzial. Otoz od jakiegos czasu zaczyna mi opadac samochod naprawde bardzo powoli ale ciagle w dol. W ogole nie wlacza sie kompresor. ( zadne kontrolki sue nie swieca) wymontowalem go na krotko dziala i ma cisnienie. Sprawdzilem napiecia w kostkach zasilanis przy wlaczonzm silniku i nigdzie nie ma pradu, czy mozliwe jest zebz spalil sie przekaznik? I czy przekaznik jest tez pod kolem zapasowym tam gdzie sterownik? Co moze byc przyczyna ? Sprobuje jedzcze podlaczyc dzis kompa moze cos wiecej sie dowiem.