Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Jeden z pilotów częściowo odmówił współpracy. Wygląda na to, że środkowy przycisk (ten z logo BMW) przestał działać. Z tego pilota samochód się otwiera, ale już zamknąć go nie mogę. Drugi pilot działa ok, więc wnioskuję, że sprawa usterka jest w pilocie.

Czy znacie / możecie polecić kogoś kto by na to zerknął? (najlepiej Łódź / okolice ale niekoniecznie). Czy mam od razu jechać do ASO i dać się naciągnąć na grubą kasę...

UPDATE: właśnie dzwoniłem do ASO. Za podłączenie kluczyka do kompa i diagnozę chcą 120zł...

UPDATE2: nowy pilot w ASO to około 650zł. Ponieważ mój pilot generalnie działa, więc spróbuję go rozebrać i sprawdzić czy może jest to tylko problem mikrostycznika pod okrągłym przyciskiem. Nawet jeśli obudowa podczas rozbiórki ulegnie zniszczeniu to koszt nowej to około 100zł więc byłbym >500zł do przodu. A jak się pilota naprawić nie uda to nic nie tracę. Kupić nowy zawsze zdążę. Będę informował o postępach :)

Edytowane przez Szuli
Opublikowano

Witaj

Kluczyk w twojej BMW jest hermetycznie zamykany , można rozłożyć go jedynie rozcinając .

Ogólnie mało jest "chętnych" zakładów którzy wykonają taką naprawę bo w razie niepowodzenia jest narażony na spory wydatek.

Poszukaj po internecie firm zajmujących się dorabianiem kluczy itd. a jeżeli to nie przyniesie rezultatu pozostaje ASO i nowy klucz lub odłożenie go do szuflady i używanie zapasowego

Opublikowano
Pilot poleżał parę dni w domu i się "samonaprawił". Wszystko zaczęło działać. I niech teraz ktoś powie, że BMW to nie są najlepsze fury na świecie ;)