Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Wlasnie nie dawno stalem sie posiadaczem przepieknej 318i E90 dodam do tego ze mieszkam na stale w Anglii ( oczywiscie BMW tez angielskie) dalej mam zamiat sie wybrac do polski tym ze autem i moje pytanie brzmi odnosnie przyciemniania szyb czytalem na ten temat bardzo wiele opini jedni mowia ze nie ma problemu inni zas ze polscy policjanci jednak ten dowodzik przytrzymaja i jak to w koncu jest . Mam na mysli przednie boczne szyby bo tylna i tylne boczne to jak wiem mogo sobie nawet zaspawac .

No i teraz pojawia sie problem ja nie mam obowiazku wozenia ze soba dowodu rej auta w Anglii dalej szyby w anglii tez moge miec przyciemnione i co sie stanie jezeli patrol w polsce mnie zatrzyma :p Dodam takaze ze posiadam rowniez Angielski Prawo Jazdy :) Bede musial zrywac FOlie przy nich ? A co jezeli jestem tylko przejazdem ? Bo samochod na stale zatrejestrowany w Anglii ?

Z gory dzieki za odpowiedzi

Pozdrawiam

Opublikowano

Po pierwsze to i w UK nie możesz przyciemnić szyb jak Ci się podoba.

Wiem to z kolegi doświadczenia, który nakleił ciemną folię a w ciągu pierwszego tygodnia dostał listem wezwanie na obowiązkowy przegląd. Musiał zdzierać. :mrgreen:

Nawet Policja się nie fatygowała aby zatrzymać bo nie mają mierników na stanie.

Po drugie to nie trzeba auta dostosowywać do przepisów kraju do którego jedziemy-kłania się Konwencja Genewska o ile oba kraje sygnowały ją. Gorzej że czasem trudno to wytłumaczyć policjantom no ze Słowenii i czasem dla spokoju lepiej dokupić brakujące elementy.

Ja wożę całe wyposażenie aby nie bawić się w udowadnianie kto komu może więcej-jedynie olałem alkotesty które od lipca są na obowiązkowym wyposażeniu we Francji.

pozdrawiam

http://www.hostpic.org/images/75oie_1992258bREE92Wx_2_.png

Pomogę w mojej okolicy przy diagnozie,kodowaniu itp. Free of charge.

• 3 tygodnie później...