Skocz do zawartości

Podniesienie mocy 530dA-Chip???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy wiem że temat rozgrzebywany od dawna na forum i poruszany srednio raz na dwa dni...

Interesuja mnie najswieższe precyzyjne informacje...Auto ma prawie 210tysiecy sprawdzone z regularnym serwisem jest z 2003 roku na 187tys dostalo w serwisie nowe turbo ode mnie w polsce juz dostalo 6 nowych wtryskow tez w serwisie...Egr i intercooler czyscilem 2 dni:)auto smiga jak marzenie ale zdecydowalem sie na 3,0d a nie 4,0v8 specjalnie dla zony...:)wiem ze tym silnikiem nie dorownam v8 ale chcialbym podniesc moc nie wystarcza czasami 193...auto pokonuje glownie dlugie trasy wiec chcialbym zeby bylo bardziej elastyczne i odrobinke lepiej przyspieszalo...Jakie metody polecacie?Moze ktos tu sie tym zajmuje i mogl by dokonac takiej sympatycznej przerobki??nie wiem tez jak automat zniesie chipowanie...nie interesuja mnie rozwiazania z allegro za 100 czy 200 zl nie chce na tym zaoszczedzic...potrzebuje ppoprostu wskazowek i informacjii jak to zrobic zeby nie zaszkodzic a pomoc i co najwazniejsze gdzie szukac odpowiednich fachowcow

Opublikowano
Skoro masz świeże elementy jak wtryski ,turbo a całą resztę masz zdrową to 220-230KM 500Nm wyciągniesz.Ja od dzisiaj mam 207KM 500 Nm i za każdym razem przy próbie podniesienia mocy są cyrki...ostatnim razem problemem była pompa progowa więc poszła nowa a dzisiaj okazał sie zawór podcisnienia przy turbo - zacina się momentami a nie tak dawno był wymieniany. Szlak mnie już trafia ale narazie pozostaje przy tym co jest bo różnica w porównaniu do serii odczuwalna. Całą zabawę z programem robiłem we Wrocku u ADT. Także jak bywasz we Wrocławiu to możesz oddać tam auto bez obaw powołując się na mnie 8-)
http://www.auto-scanners.com/PIC/bmw-icom-a2-b-c-792L_1.jpg
Opublikowano
  • Autor
Pompe pod progiem tez juz zmienialem i to szczesliwie w drodze do Londynu szlak ja trafil w holandii:)630 euro z robocizna w 5 godzin auto bylo gotowe...A jak ze skrzynia??nic jej nie bedzie...wiem ze te GM nie maja dobrych recenzjii
Opublikowano
Jak skrzynia ladnie chodzi to wymień olej i zrób program do najnowszej wersji. Przy normalnym użytkowaniu przezyje "czipa"
http://www.auto-scanners.com/PIC/bmw-icom-a2-b-c-792L_1.jpg
Opublikowano
  • Autor
gdzie i komu powierzyc kompleksowa usluge??
Opublikowano
gdzie i komu powierzyc kompleksowa usluge??

jak kompleksowo z hamownią i na bogato polecam : Dynosoft w Katowicach, Compsport w Bielsku-Bialej (oddzial w Łodzi) czy R-Prefprmance Warszawa

jest tego więcej pytanie z jakiej części polski

poza tym polecam poszukać na tym forum wątku o wytrzymałości skrzyni GM z 3.0d, jest ładnie opisane jaka skrzynia (różne na przestrzeni lat i miesięcy produkcji) na ile Nm jest zaprojektowana

życie jest za krótkie, żeby jeździć dieslem ;)
Opublikowano
  • Autor
zachodnia czesc kraju...Jestem z ZXielonej Góry wiec najbardziej pasowalo by mi poznan wroclaw szczecin zeby nie jezdzic po calej polsce...