Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam,mam taki problem w E36 m40. Falują obroty i po dodaniu odrobiny gazu jest ok. Gdy puszczę gaz jest to samo,na ciepłym silniku czasem mi gaśnie całkiem i potem dłużej kręci żeby odpalić. Może ktoś pomóc?
Opublikowano
na tym forum bylo juz mnostwo takich tematow .. poszukaj .. przyczyn moze byc wiele ale sprawdz rpzeplywke filtry (zalezy od stanu) sonda lambda a nawet wydech srodkowy czy nie jest dziurawy i wiele wiele wiecej ...
Opublikowano
po to jest forum i dobrzy ludzie :) sam korzystam z tego i jeszcze z jednego i ludzie sa oki zawsze można sobie samemu poradzic przy pomocy innych :)
  • 4 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
nie zakladam nowego posta tylko podepne się tu do kolegi... u mnie znow jak falowaly to wyczyściłem krokowego i tak z dzień było oki.... teraz znow zaczął głupiec... lecz jak wypne wtyczkę to obroty urosną na 1000-1100 i tak staja i nie faluje a jak tylko go podłącze to zaraz opadaja na 500-700 i malo co nie zgasnie... i robiłem to na zimnnym silniku... oraz czy wplyw ma na to czujnik temperatury wsakzujący na zegarach ? ten zaraz w głowicy od str kabiny.
Opublikowano
ja juz znam problem gdyz wina leży we wtryskach :d bo jak autko troche potrzymam na benzynie aż się nagrzeje i wrzucę na gaz to jest cudownie :) obortny nie mialej niz 1000 a na benzynie 500 a nawet czasem zgaśnie i jak włącza sie na gaz to wtryski odcina więć problem jest na wtryskach :D :):)