Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam po ponad miesiącu z autem mam do Was kilka pytań:)

1. Czy tylko mi się podwija dywanik welurowy po stronie pasażera? Od strony kierowcy są takie dwa okrągłe plastiki przymocowane do podłogi i pokryte rzepem, które mocno przytrzymują dywanik, a od strony pasażera tego brakuje.

2. Czy można zakodować, że przy wrzuceniu wstecznego lusterko prawe opuści się aby było widać krawężnik i czy to ma sens w automacie?

3. Czy jeśli są przetarcia na felgach od krawężników to można to naprawić? W sensie coś ala szpachla i malowanie od nowa, czy lepiej szukać nowego kompletu felg?

http://e-podpis.net.hostingasp.pl/bmw/BMW_podpis_numer%20_small.jpg
Opublikowano
Witam po ponad miesiącu z autem mam do Was kilka pytań:)

1. Czy tylko mi się podwija dywanik welurowy po stronie pasażera? Od strony kierowcy są takie dwa okrągłe plastiki przymocowane do podłogi i pokryte rzepem, które mocno przytrzymują dywanik, a od strony pasażera tego brakuje.

2. Czy można zakodować, że przy wrzuceniu wstecznego lusterko prawe opuści się aby było widać krawężnik i czy to ma sens w automacie?

3. Czy jeśli są przetarcia na felgach od krawężników to można to naprawić? W sensie coś ala szpachla i malowanie od nowa, czy lepiej szukać nowego kompletu felg?

1. "Zrób to sam" - rzepy przemysłowe 3M powinny rozwiązać sprawę

2. Pewnie można zakodować. U mnie włącza i wyłącza się tą funkcje przełącznikiem od lusterek lewe/prawe.

3. Jeżeli są to przerysowania od krawężników to spokojnie można naprawić. Znajdź jakąś dobrą firmę co zajmuje się renowacją felg - ładnie wypiaskują uzupełnią ubytki i pomalują proszkowo. Ale niech ci to oceni ktoś kto się tym zajmuje i ci uczciwie powie czy warto naprawiać czy nie. Może ktoś z forum poleci ci jakąś dobrą sprawdzoną firmę z wielkopolski która zajmuje się renowacją felg

Opublikowano
Co do tego opuszczania ja sie juz przyzwyczailem i nawet sie przydaje, ale jak wsiada ktos inny to marudzi na to... Fakt zawsze mozna wylaczyc przelacznikiem, ale mi sie to podoba:)
Opublikowano
Ad 2.

Nie zawsze się da-jednak ciężko wyczuć na odległość.

Poczytaj to http://bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=70&t=182413

Dzięki za cennego linka, jednak wychodzi na to, że bez składanych lusterek nie bardzo da się ustawić pochylanie, a przynajmniej nie jest wyjaśnione co trzeba przekodować.

Pytanie czy warto inwestować pieniądze w nowe lusterka, moduł kodowanie, pewnie nie bardzo.

Tak na marginesie czy przy dojeżdżaniu przodem do krawężnika PDC go dobrze wykrywa?

Nie mam tej funkcji u siebie, a ciekaw jestem czy warto bawić się w dokładanie go.

http://e-podpis.net.hostingasp.pl/bmw/BMW_podpis_numer%20_small.jpg