Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wczoraj moje bmw nagle zastrajkowało odpaliłem jak by nigdy nic i ruszyłem w droge nagle zgasło i nie chciało odpalić cóż to może być sprawdziłem: przekaźniki pstrykają ten od sterownika silnika i drugi od pompy paliwa niebieski , wymieniony bezpiecznik pompy paliwa 15 A a dalej nie wiem jak sprawdzić czy dochodzi bęzyna? Jak sprawdzić czy pompa paliwa działa nigdy nie było jej słuchać żeby pracowała albo się zacierała ( nie to co w e30 m40 zacierająca pompa pracowała jak silnik odrzutowy) proszę o pomoc z góry wsyztskim dziękuję i pozdrawiam :)
Opublikowano

Dziękuję serdecznie za odpowiedź a czy mógł by mi ktoś powiedzieć czy pompa w m42 pracuje podczas przekręcenia kluczyka bo u mnie jej nie słychać tylko pstryknięcie w środku

a przed chwilką udało mi się go odpalić dosłownie na 1 minute i nagle zaczoł się dławić i zgasł. Jeśli chodzi o czujnik wału gdzię go znajdę i czy da się to jakoś sprawdzić czy to jego wina ?

Opublikowano

W każdym silniku w pozycji II pompa powinna zaciągnąć benzynę. E36 jest nieporównywalnie lepiej wyciszona, mogłeś po prostu nie słyszeć zacierania. Objawy pasują.

Zdejmij siedzisko z tyłu i popukaj rączką śrubokręta w obudowę pompy. Powinno na chwilę pomóc. Jeśli tak - na 100% pompa.

Opublikowano
Robiłem tak tato przekręcał kluczyk a ja z uchem przy deklu pompy słuchałem nie wydaje najmniejszego dźwięku oprucz pyknięcia więc pewnie to pompa swoją drogą w kompakcie przy silniku m43 też nigdy nie słyszałem pompy dziękuję ci za odpowiedź :P może ktoś jescze ma jakieś propozycje co to może być ?