Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam posiadam bmw e46 320D 150KM i mam pewien problem na 1 i 2 biegu powyżej 2tyś obrotów słychać z tyłu auta tak jakby coś się rwalo nie potrafię tego odgłosu odpowiednio określić ale jest to mniej więcej głośne stukotanie czy mogą to być półosie ? następna sprawa to cieknące paliwo gdzieś przy silniku tylko podczas jazdy i postoju na włączonym silniku czy może to być pęknięty jakiś przewód ?

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zapewne przewód, bo jak inaczej :roll: prawdopodobnie przelewy, nie czekałbym z naprawą..a pierwsza sprawa to możliwe, że wyrywasz tylne zawieszenie, częsta przypadłość, ogarnięty blacharz będzie wiedział co robić, jeśli przy zmianie biegów może to być tulejka nr 9 lub też dyfer. Opisz dokładniej kiedy to się dzieje.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
witam tuleje nr9 wymieniłem przy okazji jej wymiany sprawdziłem cale zawieszenie z tyłu most podpory tuleje stelarza wał itd więc z tego co słyszałem to mogą być półosie ;/