Skocz do zawartości

BMW E46 Spolszczenie menu, PL lektor i PL mapa- problem..

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Jak w temacie mam problem z znalezieniem odpowiedniego softu oraz instrukcji do wgrania polskiego menu do BMW e46 z 2004 roku.

Jeżeli dubluję temat to przepraszam, ale od wczoraj przewaliłem masę wątków i już się gubię....

Tak więc, jest to E46 z 04', czytnik DVD w bagażniku, SW 4-1/40.

Moje pytanie polega:

- która wersja MK to jest? (domniemam, że MK4, ale totalnie się już pogubiłem... niby czytnik DVD ale płyta CD z jakąś mega starą mapą)

- w jaki sposób spolszczyć system? Jakaś instrukcja i gotowe softy?

- czy mogę wgrać polskiego lektora?

- oraz którą mapkę powinienem pobrać aby radio współpracowało z nią?

Byłbym wdzięczny za podpowiedź. Pozdrawiam!

Opublikowano
Witam.

Jak w temacie mam problem z znalezieniem odpowiedniego softu oraz instrukcji do wgrania polskiego menu do BMW e46 z 2004 roku.

Jeżeli dubluję temat to przepraszam, ale od wczoraj przewaliłem masę wątków i już się gubię....

Tak więc, jest to E46 z 04', czytnik DVD w bagażniku, SW 4-1/40.

Moje pytanie polega:

- która wersja MK to jest? (domniemam, że MK4, ale totalnie się już pogubiłem... niby czytnik DVD ale płyta CD z jakąś mega starą mapą)

- w jaki sposób spolszczyć system? Jakaś instrukcja i gotowe softy?

- czy mogę wgrać polskiego lektora?

- oraz którą mapkę powinienem pobrać aby radio współpracowało z nią?

Byłbym wdzięczny za podpowiedź. Pozdrawiam!

poczytaj jeszcze raz pierwszy przyklejony post i będziesz wiedział jaki rodzaj czytnika

dvd też czyta cd, ale nie odwrotnie

spolszczanie, softy i takie tam podawane milion lub więcej razy na forum tutejszym

spolszczenie = polski lektor

mapę odpowiednią do modelu navi

a poza tym takie tematy powinny być zamykane, a tacy jak ty banowani na minimum miesiąc

Opublikowano

Początki nie są łatwe.... Przytłok informacji, wersji MK, softów itp.. Nie było łatwo, tym bardziej jak za dobrze nie znało się jeszcze auta.

Poradziłem na podstawie wątku spolszczenia MK3 i MK4. Najważniejsze informacje są na stronach 40-60.

Dzięki i pozdro!

PS. Jakbyś tak wszystkich banował za niewiedzę początkową to forum nie miałoby za wiele forumowiczów :lol: