Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam.

kupiłem tube aktywną(tak,wiem,że to gówno i wcale nie tuba tylko gówno w tekturowym opakowaniu) i chciałbym ją podłączyć.

Przyjdzie mi najprawdopodobniej bez kabli. I tu mam pytanie. Jakich kabli potrzebuje i jak je pociągnąć. Głośnik ma być w bagażniku a akumulator mam pod maską.

BMW E36 1996r

Opublikowano

Plus ciągniesz od akumulatora do wzmaka ja ciągnąłem przy progu pod listwami i dywanem później pod kanapą i dalej otworem przy głośniku i dalej do wzmaka

minus znajdziesz w bagażniku byle gdzie przy karoserii

załączanie plus po zapłonie niebieski kabel do radia ale można odwalić lipę i wpiąć się do przewodu świateł gdzie pojawia się plus po kluczyku ja jednak wpiąłem się w gruby zielony kabel pod stacyjką i dałem włącznik abym mógł w każdej chwili wyłączyć tube i wzmacniacz

i dwa kable sygnałowe rca od radia chyba,że masz fabryczne jak ja to sygnał wziąłem z kabli głośnikowych przez konwenter sygnału.

Ceny kabli to od 50 zł w górę ale tutaj cena idzie w parze z jakością pamiętaj o tym.Kable znajdziesz napewno na allegro ale też w każdym car-audio

Głupcem jest ten kto przecenia sam siebie...

M.]@Ř¥

Moja e36 http://bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=134&t=189558