Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mam taki problem. dzis rano odpalalem koledze auto i temperatura skoczyla mi prawie na maxa(jakies 20-30min) ale nic nie wskazywalo na to ze auto ise gotuje wisko jest dobre termostat sie otwiera( w nocy kolo -15) odstawielm auto i za jakies 30 minut poszedlem sprawdzic tem dalej byla na maxa. mozliwe ze czujnik sie popsul. jak gasze silnik skazowka spada
Opublikowano
pewnie wskaznik strzelilo...rozbierz zegarki i sprawdz poprzez podmianke na inny. pasuje zarowno motormeter jak i vdo

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

Opublikowano
mam taki problem. dzis rano odpalalem koledze auto i temperatura skoczyla mi prawie na maxa(jakies 20-30min) ale nic nie wskazywalo na to ze auto ise gotuje wisko jest dobre termostat sie otwiera( w nocy kolo -15) odstawielm auto i za jakies 30 minut poszedlem sprawdzic tem dalej byla na maxa. mozliwe ze czujnik sie popsul. jak gasze silnik skazowka spada

1. jesli temperatura na kompie skacze to masz uszkodzona wiąske kabli (pewnie zwearcie)

2. jesli temp. w silniku i wskazowka na zegarach poszla na max, to mozesz miec cos z ukladem chlodzacym, u mnie byla pompa wody do wymiany i wymiana plynu chlodzacego, wszystko jest ok teraz. Pompa wody jesli uszkodzona, charakteryzuje sie warkotaniem, przylóż "ucho" w okolice chlodnicy przy wiatraku, jesli bedzie klekot syczący, to na bank pompa

mozliwe ze to zupelnie cos innego, tak czy inaczej trzeba to zrobic pilnie

pozdrawiam

Opublikowano
pompa raczej nei bo by mi sie gotowal caly czas a tak zdarzylo sie tylko raz. pozatym od czasu do czasu skazowka zaczyna wariowac skacze sobei o kilka minimetrow i wraca...od paliwa tak samo. jutor wymieniam zegary z kolega zaobaczymy