Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy orientuje się ktoś z was jaki rozmiar ma śruba torks którą dokręcamy ogranicznik drzwi do nadwozia ?

Nr 8

http://bmwfans.info/parts/catalog/E46/Sedan/Europe/316i_1.9-M43/LHD/N/1999/may/browse/bodywork/front_door_hinge_door_brake/

Nie mam czym zmierzyć a do sklepu podjechać nie mogę i muszę zamówić.

Z dalszego opisu (M8x20) można by wywnioskować że to 8mm , ale nr 13 (M6x22) to jednak jest 10mm.

Będę wdzięczny za informacje.

Opublikowano
Pisze w linku który podałeś. Śruba M8 długości 20mm z łbem torx (Śruby specyficzne dla niemieckich i francuskich aut). Możesz użyć śruby imbusowej typu A2 M8/20 (z łbem walcowym). W dobrym sklepie będą wiedzieli czego szukasz. Oryginał będzie Ci chyba ciężko znaleźć bo mi się nie udało. A M6 chyba raczej nie ma 10mm :D
Opublikowano
Tak właściwie to chodziło mi o kupno nasadki na tą śrubę. I teraz się zorientowałem o co chodzi , śruba jest M8 mm a nasadka będzie miała chyba rozmiar 10mm, tak jak w poprzedniej śrubie nr 13 jest M6 a 10mm to rozmiar łba.