Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problemy z ogrzewaniem. Na wolnych obrotach dmucha tylko zimnym powietrzem, chociaż silnik jest całkiem ciepły. Próbowałem kilka razy odpowietrzać, przez chwilę grzał ale po parudziesięciu minutach jazdy znowu dmucha zimnym. Natomiast jak trzyma się go na obrotach powyżej 4000 r/min dmucha ciepłym. Stan płynu jest ok.

Proszę o jakieś sugestie.

Dzieki z góry.

Opublikowano

Pierwsze primo: używa sie tu :search: zeby czegokolwiek sie dowiedziec!

Drugie primo: jak już sie o coś pyta to trzeba sprecyzować dokładnie pytanie, a nie tak jak Ty , ogólnikowo!

Trzecie primo(ultimo):"całkiem ciepły" to ile stopni??bo jedni maja 50 inni 90 i kazdemu odpowiada....więcej szczegółów!!!!

Napisz może jak odpowietrzasz-moze tu lezy problem!!

"A Pan 9mm Jest Pasterzem Chroniącym Moją Sprawiedliwą Dupę W dolinie Ciemności..."
Opublikowano

Odpowietrzam odkręcając korek od chłodnicy, luzując srubkę od odpowietrzanie i rozkręcając ogrzewanie na maxa. Potem dodaję gazu i trzymam aż zacznie pluć płynem. Nie wiem tylko jak odpowietrzyć nagrzewnicę.

Jeżeli chodzi o temperaturę silnika to wskazówka jest na środku.

W odpowiedzi na sugestie kolegi żeby używać "searcha" to odpowiadam że szukałem ale nie znalazłem identycznego problemu z moim. W każdym razie jestem tu nowy i dopiero się uczę także sorki.

Dzięki i pozdrawiam

Opublikowano

Własnie tak sie odpowietrza nagrzewnicę jak i cału układ - nie ma indywidulanego odpowietrznika nagrzewnicy - jedynie tak jak napisałes.

Odkręcasz ma max ogrzewanie, przegazowujesz i w miedzy czasie popuszczasz odpowietrznik potem zakrecasz czekasz chwilkę i ponownie ten sam krok wykonujesz i tak do skutku az zacznie leciec ciepłe

p.s zrob tez tak - spradzone i dobre - jezleli po tym zabiegu dalej nic sie nie porawi odkręć korek wlewu i pozostaw tak na kilka godz, płyn powinien zejsc ze stanu (ubyc i to dobra oznaka) potem uzupełnij , odpal i zobaczysz , powinno byc ok

http://img221.imageshack.us/img221/9561/bmw9bq.jpg