Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ostatnio zastanawiałęm się co to jest że gdy auto stoi odpalone to delikatnie czuć co jakieś 2 - 3 sekundy któryś cylinder wypadł i ogólnie zmuliło się moje 328 dzisiaj odpaliłęm autko i jeździłem tylko na pb około 3 km z 3 razy gasiłem i wydaje się jagby ten problem nie występował co może być przyczyną ściągłęm pokrywe bo chciałęm zobaczyć czy któraś cewka nie iskrzy itd i nie widziałęm iskrzenia po ciemku w garażu mimo tego moje fajki od cewki zapłonowej są popękane i kawałeczków przy końcówkach brakuje tak skruszały co może być tego przyczyną dodam że ostatnio odłączyłem aku na całą noc jak wymieniałęm odme dałem do ładowania
Opublikowano
A sprawdzałeś kompem czy wyłapało "misfire" na którymś kotle?? Tutaj przyczyną może być brak synchronizacji między czujnikami impulsów wałków rozrządu, a czujnikiem impulsów wału korbowego... muszą się precyzyjnie ze sobą pokrywać.
Opublikowano

Kolego wiesz co nie sprawdzałęm miałem jakiś fejs pod rs-a ale nie działą z inpa teraz ma mi przyjść taki pod usb posprawdzam

a co do tych czujników ja osobiście wymieniałem czujnik położenia wałka rozrządu od strony ssącej ten obok vanosa

a może być tak że jak odłączyłem aku na całą noc i potem standardowo autko odpaliłem w auto czyli chodzi na pb dopuki nie zagrzeje się do iluś stopni i wchodzi lpg i nie będzie tutaj przyczyną ze lpg się nie zadaptował?? nie znam się tylko przypuszcza,