Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Chciałbym zamontować tubę i wzmacniacz do mojego e90 z radiem business . Wzmacniacz mam 2 kanałowy jakiś stary i tuba z Blaupunkta.

1. Skąd mam wziąć sygnał do wzmacniacza ? Bo z tego co wiem radio nie ma wyjścia RCA? Potrzebny ten konwenter z alledrogo za 15-20zl (bo wydaje mi sie ze to jakaś lipa? Czy nie będzie problemu z czujnikami parkowania ( mam przód i tył)

2. Potrzebny jest tez remote, czytałem gdzieś na forum ze kryje się pod pinem 13 . Czy to prawda? I czy od razu wzmacniacz będzie działal po wsadzenia kluczyka i włączeniu radia czy dopiero po kilku sekundach?

Pozdrawiam

Opublikowano

Dobrze myślisz, musisz kupić konwergencji na RCA a kwestie sterowania trzeba sprawdzić jaki jest pobór twojego wzmacniacza na wejściu remote ...

Fajnie się sprawdzają wzmacniacze które się uruchamiają po otrzymaniu sygnału na wejściu...

Ostatnio montowalismy w e90 zestaw Alpina i wzmacniacz się wzbudzał po otrzymaniu syg.

Bimmer Retrofit Polska

Zajmujemy się diagnostyką, kodowaniem, programowaniem, naprawą sterowników, doposażenia moduły BMW, konwersją BMW z importu, DVD FREE, CIC seria F i E, BMW APPS, imp. naprawczych kodów FSC

Nasza firma posiada w BMW AG status External Service Partner