Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

wiem że temat jest bardzo ogólny, ale moich problemów po wizycie u blacharza nie da sie opisać inaczej.

Dla rozjaśnienia tematu opowiem historię awarii od początku:

blacharz naprawił co do niego należało, ale przy okazji zepsuł sterowanie domykaniem szyby pasażera przy otwieraniu/zamykaniu drzwi (auto w coupe, więc jest to istotna sprawa). Umówiłem się, że nie odbiorę auta, dopóki nie naprawią tego - I NAPRAWILI!!!

szyba się domyka, więc wyjeżdżam.

Po odebraniu auta okazało się, że:

1. nie działa otwieranie/zamykanie auta z pilota (myślałem, że bateria, ale wymiana nic nie dała)

2. przy wrzuceniu wstecznego biegu zamyka się centralny zamek i zamykają się szyby (jeżeli oczywiście wcześniej je otworzę) - wydaje mi się, że podłączyli coś źle i do uruchamiania wstecznych lamp dopięli zamykanie auta (ale to tylko moja interpretacja)

3. drzwi pasażera nie otwierają się, ani od wewnątrz, ani od zewnątrz. Niby "cycek" odskakuje i gdy zamykam auto z kluczyka to "cycek" się chowa, ale drzwi nie otworzę - czy to coś z mechaniką, czy elektryka -nie wiem, ale biorąc pod uwagę wcześniejsze 2 punkty jestem w stanie uwierzyć, że to elekryka.

Póki co więcej anomalii w sterowaniu drzwiami, zamkiem itp. nie zauważyłem, ale powyższe już wystarczająco mnie irytują.

Proszę, podpowiedzcie, gdzie mogę szukać przyczyny problemów. Gdzie w ogóle znajduje się przekaźnik odpowiadający za zamykanie auta, sterowanie wstecznymi lampami przy wrzucaniu R itp.

Nie mam już siły na blacharza. Nie chcę mu oddawać spowrotem auta, bo jeszcze okaże się, że będę je odpalał radiem, a gasił włączaniem świateł :)

Z góry dziękuję za rady.

Pozdrawiam,

Jacek

Opublikowano
Odepnij wtyczkę przy skrzyni biegów od włącznika wstecznego i sprawdź czy nadal to samo. Co było robione z blacharką????
Opublikowano
Masz manuala??? jeśli tak to przy skrzyni biegów jest 1 wtyczka i ja odepnij. Sprawdź. styczniki przy zamkach w karoserii czy nie są przetarte kable. Moga robić zwarcie na masę i też będą takie "cuda się robić"