Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam jestem swiezym posiadaczem bmw e46 330d 2002r w automacie... niestety samochod jest uszkodzony, dokladnie mowiac wlaczajac d i puszczajac hamulec samochod nie rusza, dodajac gazu dalej nie ma poprawy, za ktoryms razem samochod zaskoczy i jedzie zmienia biegi normalnie ale gdy sie zatrzymam za samochodem pelno dymu i czuc smrod palonego sprzegla albo oleju ciezko dokladnie okreslic...

moje pytanie to co to moze byc za usterka? skrzynia raczej nie gdyz zmienia biegi normalnie, moze to byc wina sprzegla hydrokinetycznego?? czy moze jeszcze cos innego??

nie znam sie na automatach jest to moj pierwszy taki nabytek... bardzo prosze o pomoc i z gory dziekuje

Opublikowano
To raczej dwie osobne usterki.To ze skrzynia nie ciagnie to jedno a to ze kopci to drugie.Chyba ze sie olej leje na wydech ze skrzyni lub silnika.
Opublikowano
a czy to moze byc poprostu wina sprzegla ze sie pali?? czy to da dym to nie wiem ale smrod taki sie wydziela... no a wiadomo jak sprzeglo jest do kitu to auto tez ma problem z ruszaniem itd... nie jestem mechanikiem ale juz mi padlo sprzeglo w manualu... tu jest troche podobna sytuacja
Opublikowano
Miałem podobny problem w Oplu z tą tylko różnicą, że u mnie takie zachowanie występowało tylko i wyłącznie na biegu wstecznym. W sumie u mnie była skrzynia do remontu (jakieś sprzęgiełka elektromagnetyczne padły). Ale może warto sprawdzić czy jest olej w tej skrzyni u Ciebie.