Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Chciałem się dowiedzieć czy 16 calowe pełnowymiarowe kolo z oponą zmieści się do wkładu na zapas w bagażniku?

I druga sprawa czy w razie potrzeby można założyć mniejsze koło dojazdowe (nie zapasowe!) i spokojnie na nim dojechać do wulkanizatora?

Okazało się, że nie mam żadnego zapasu a na allegro wyczaiłem niezłą ofertę tylko że z rozmiarem 15 cali http://allegro.pl/kolo-dojazdowe-dojazdowka-bmw-e46-5x120-i2489393557.html a ja mam założone 16 calowe stąd to pytanie.

pozdrawiam

bedoemiwu

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tylko dojazdówka wejdzie, pełnowymiarowego koła nie zmieścisz. Widać na pierwszy rzut oka, że wnęka jest za mała. Kupuj dojazdówkę 16 cali.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
oczywiście że się zmieści. ja w 330d woziłem pełnowymiarowe koło zapasowe 225/45/R17 na stalowej feldze 7" szerokości i wszystko się mieściło.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

:shock: muszę przetestować :oops:

Masz rację, ale trzeba wywalić dodatkowy schowek, który jest nad kołem. Więc jeśli chcesz mieć ten schowek to tylko dojazdówka, chyba, że w 330d jest innaczej :norty:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.