Skocz do zawartości

E46 320d(2000r) nie kręci rozrusznik [problem rozwiazany]

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam,

Mam taki problem z moim BMW, pewnego wieczora wrocilem sobie z pracy zaparkowalem auto, rano wsiadam chce odpalic a tu nic :shock: dodam ze wczesniej palil za kazdym razem na dotyk, teraz przekrecam kluczyk kontrolki swieca, przekrecam kluczyk w pozycje start i nic(nie kreci rozrusznikiem), akumulator jest sprawny bo wsadzilem wlasnie nowy i to samo nadal jest.

Jako ze nie znam sie za bardzo na bmw(mam je od niedawna) nie mam kanalu, moze wiecie co moge/powinienem jeszcze sam sprawdzic nim odstawie auto do mechanika? I moze ktos przypuszcza co to moze byc za usterka?

Pozdro i z gory dzieki.

Edytowane przez Kafp
Opublikowano

po pierwsze to bezpieczniki do sprawdzenia, potem pewnie rozrusznik, jeszcze może cos być nie tak ze stacyjką.

Masz alarm jakiś ?

szukam
Opublikowano

Mozliwe że padl od tak nagle, a wczesniej krecil i nie bylo slychac zeby dogorywał?

Bezpieczniki sprawdzic jakies konkretne czy wszystkie jak leci?

Opublikowano
miałem kiedyś taka sytuacje w e39 podczas zmiany biegu z R na D padł bezpiecznik i auto zgasło i zero reakcji, też jakiś bezpiecznik padł. Od czego w sumie nie wiem bo znalazłem sprawdzając każdy. Mozesz znalezc liste bezpieczników e46 z opisem i szukac to co wydaje sie prawdopodobne.
szukam
Opublikowano
Bezpieczniki ok, ostatecznie z kumplem odpalilismy na pych pochodzil chwile i zgasilismy. Potem juz odpalil z kluczyka, takze cos z rozrusznikiem nie tak jest, mozliwe ze bendix lub szczotki zasniedziale? - przy okazji moze ktos zna speca od rozrusznikow dobrego w wawie gdzie moge podjechac zostawic mu autko i sprawdzi/zrobi ten rozrusznik?
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano
Mam ten sam problem tylko w 330d touring 2001 rok.Jezdzilem autem wszystko gralo wylaczylem i wiecej juz nie zapalil.Wogole nie kreci-jakby np. mial slaby aku.Kontrolki swieca, akumulator ok. bezpieczniki tez. Na popych zero reakcji!!!I to mnie bardzo zastanawia :shock: Co to moze byc? Jakis czujnik? Jestem za granica a komputer dopiero bedzie w poniedzialek. Macie jakies pomysly? Wczesniej nie bylo zadnych problemow z autem. Z gory dzieki za odpowiedz i sugestie.