Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie mam pytanko do bardziej doświadczonych. Potrzebuje po zmianie modułu LCM w e39 zmienić VIN, aby nie świeciła się "magiczna" kropka na zegarach. Za pomocą WinKfp nie mogę tego zrobić, bo nigdzie nie znalazłem plików dla LCM, aby wgrać oprogramowanie od nowa i podać VIN. NCS wyrzuca jakieś błędy i nie wiem czy potrzebna jest tylko jego konfiguracja? A DIS jak wiadomo owszem zapisze VIN, ale w czystym sterowniku. Czy jest jakaś możliwość zrobić to czymś innym niż PA SOFT-em, który jak wiadomo robi to bezproblemowo? Czy trzeba jakoś wyzerować przebieg i VIN w LCM i dopiero wtedy zaprogramować DIS-em? Będę wdzięczny za wszystkie wskazówki i nie proszę tutaj o podanie rozwiązania na tacy, ale napiszcie chociaż, czy bez czyszczenia pamięci w zewnętrznym programatorze da się to zdziałać za pomocą NCS.WinKfp,DIS czy SSS? Jeszcze raz dzięki z góry za pomoc.