Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam mala prosbe dla bardziej wtajemniczonych odemnie uzytkownikow.

Mianowicie ostatnio zauwazylem znaczy sie uslyszalem dziwny dzwiek z prawgo przedniego kola,

jest to takie jakby cykliczne ciche bicie lub buczenie przy wolnej jezdzie najbardziej slyszalne na dobrej jakosci

asfalcie przy predkosciach od 20 tak do 80 km/h, powyzej juz raczej nie wystepuje.

Dodam ze dzwiek jest denerwujacy, a auto ma przebieg 47K wiec nie za duzo.

Poczatkowo myslalem ze kolo jest nie wywazone, lecz pojechalem do gumiarza i stwierdzil ze jest idealnie, nastepnie

na oko sprawdzil opone i mowi ze tez wyglada dobrze i ze zadnego jak on to powiedzial burkla nie widzi.

Z kolei inny klient w tym warsztacie powiedzial ze on tak tez mial tylko ze przy predkosciach ponad 100 km/h i ze po wymianie opny

wszystko jest juz ok.

W zeszlym tygodniu bylem na przegladzie w ASO i tez to zauwazyli i powiedzieli ze jest to prawdopodobnie wina tarczy hamulcowej

i ze za za 20K km przy nastepnym serwisie mam wymienic tarcze z klockami i bedzie to kosztowalo na polskie jakies 3000 PLN !!!!!!

Kola mam 16 cali oryginalne i opony michelin run flat.

Czy ktos z was mial juz cos takiego u siebie i wie co moze byc tego przyczyna?

Opublikowano
Wlasnie nie ale tez o tym pomyslalem, bo jak to hamulce to nic nie powinno ulec zmianie a jak zacznie buczec z tylu to opona.