Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Na początek chciałbym się przywitać i mam nadzieję, że niedługo będziemy się mijali na drogach w wymarzonych samochodach.

Mam pytanie do posiadaczy E70 o wymiary tylnej kanapy - ile centymetrów jest pomiędzy wewnętrznymi uchwytami (tzn. od lewego wewnętrznego uchwytu do prawego wewnętrznego uchwytu) ISOFIX? Zastanawia mnie czy przy dwóch fotelikach mocowanych na ISOFIX w środku usiądzie jeszcze jedna dorosła lecz drobna osoba.

Przeglądądając internet w poszukiwaniu wymiarów E70 znalazłem coś takiego: 1524 mm - szerokość na wysokości podłokietników. jakby mi ktoś mógł potwierdzić, że w najwęzszym miejscu tylnej kanapy jest 1524 mm to byłbym wdzięczny.

Pozdrawiam,

Krzysztof

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Szerokość siedziska to 1430mm mierzone "po kanapie"
Opublikowano

Radze podjechać do salonu wziąć foteliki zamocować i przejechać się z osobą siedzącą w środku.

Wielu już ten tema przerabiało (ja także).

Robiłem przymiarki do X3, XC60 (o dziwo tak jest szerzej niż w X3), Grand Cheeroke (niby szerokie auto ale umiejscowienie uchwytów do isofix sprawia, że w środku nie ma za dużo miejsca).

Nie wiem jak jest w X5 bo w końcu i tak się poddałem bo doszedłem do wniosku że wygodnie będzie tylko w autach typu Voyager. A wolałem nowe X3 skonfigurowane tak jak chce od 2-3 letniego X5.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
W X5 spokojnie dorosła osba się mieści .... Dużo zależy od konstrukcji samego fotelika jak jest montowana napłynęły montażowej tracimy dużo miejsca... Zalecam foteliki z ramami isofix zabudowanymi np Recaro lub BMW ale koszt wariaci :shock:

Bimmer Retrofit Polska

Zajmujemy się diagnostyką, kodowaniem, programowaniem, naprawą sterowników, doposażenia moduły BMW, konwersją BMW z importu, DVD FREE, CIC seria F i E, BMW APPS, imp. naprawczych kodów FSC

Nasza firma posiada w BMW AG status External Service Partner