Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie.

Mam taki problem. Kilka miesiecy temu zauważyłem że ciut obciera mi zacisk hamulca o tarcze co powodowało że ona się grzała. Wyczysciłem prowadnicę na której porusza sie klocek i wszystko było dobrze. Wymieniłem pozniej rownież płyn hamulcowy w serwisie ale Reno.

Jakiś czas pózniej miałem przegląd techniczny i diagnosta stwierdził że prawe moje koło szybciej bierze od lewego. Sprawdziłem i tym razem prawa tarcza sie grzeje gdy lewa jest tylko ciepla. Zrobiłem dokladnie tak samo jak z wcześniejszą lewa stroną ale nic nie pomoga. Gdy pokrece prawym kołem na podnośniku to można powiedzieć że kreci się ono jak w rowerze.

Proszę o pomoc co może być powodem takiego zachowania hamulców. Czy może został zlę odpowietrzony układ przy wymianie płynu? Dodam że gdy zahamowałem na pasku to oba koła równo zaczeły hamować i równo załączył sie ABS.

Pozdrawiam

Opublikowano

Mogą być tłoczki bo to częsta przypadłość albo gumowy przewód elastyczny, który parcieje od wewnątrz w wyniku czego powstają w nim takie jakby zastawki czyli płyn tłoczony powoduje docisk tłoczka ale już dużo wolniej wraca. Warto sprawdzić.

Pozdrawiam

Bierz Mnie Wszędzie...