Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Witam jutro wymieniam przeplywomierz na nowy z takim samym numerkiem czy trzeba zrobic jakos adaptacje zeby ciągnała lepiej coś zresetowac zeby sie odnowa ustawilo ?? Edytowane przez Adam94

Obejrzyj Moje BMW

www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=156&t=191208

Opublikowano

Jeśli masz polift to prawdopodobnie masz też już ten nowszy przepływomierz a po jego wymianie nie trzeba robić adaptacji. Adaptację wykonuje się tylko wtedy gdy stary przepływomierz (z poprzednim numerem seryjnym) wymienia się już na ten nowy - wtedy trzeba go zaadaptować do kompa żeby chodził jak trzeba.

Pzdr.

Opublikowano

aha

a mam 2 pytanie ta wtyczka w przelywce ma 5 pinow a w 4 są tylko blaszki czyli 1 pin numer 5 nie dziala bo niema blaszki to tak ma byc ??? czy mam zapsuto wtyczke bo niema 5 blaszek w niej

Obejrzyj Moje BMW

Opublikowano
wóżyłem przeplywke samochód dostał 2 życie :) to jest to na 4 pod górke pokazuje 19 litry ekonomizer :D ma buta teraz moje kochanie he ;]

Obejrzyj Moje BMW

• 1 rok później...
Opublikowano
Jak sobie sprawisz podróbke za 200zł to marnie wydane pieniądze bo ta przepływka nic nie bedzie mierzyć,w tym temacie niestety trzeba wywalić na oryginał i tyle
Opublikowano
kup bosch bo reszta to darme pieniadze

Obejrzyj Moje BMW

Opublikowano
witam dzis zamatowalem boscha ale lipa jest ten przeplywomierz gorzej mierzy od zamiennika co jest kto mi pomoze czy ten soft wymaga adoptacji przeplywki 7787676 jaki powinni byc przeplywomierz mi wydaje sie ze trzeba zmienic jakis numer bo bzla ta stara przepywka 314

Obejrzyj Moje BMW

Opublikowano
Witam, jaki przepływomierz polecacie? Warto inwestować 500zł w Boscha? Czy może te ciut tańsze dają radę?

Jedyny zamiennik, który możesz z powodzeniem włożyć i będzie chodził jak powinien to kupić sam "lizak"/wkład przepływomierza firmy Pierburg. Kosztuje coś koło 370-400pln. Musisz wtedy jedynie wykręcić śruby z oryginalnej przepływki (jest z tym trochę zabawy bo to gniazda torx ze szpicem w środku więc trzeba tez odpowiedniego klucza torx z dziurka w środku) - jak w tych śrubach naciąłem Dremelem w poprzek szczelinę, przerabiając je tym samym na śrubokręt płaski.

Wyjmujesz stary wkład przepływki, wkładasz nowy, zapinasz i zapominasz o problemach z przepływomierzem. Ja kupiłem i założyłem taki wkład Pierburga jakoś w październiku/listopadzie i mam spokój.

Pzdr.

Opublikowano
a ja mam problem z boschem :( mialem starą przeplywkke teraz musze zmienic numer softu ale nigdziej nie moge go znalesc ;/

Obejrzyj Moje BMW