Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich użytkowników forum!!! Jestem nowy i podejrzewam ,że temat już był maglowany niejednokrotnie ale potrzebuje konkretów ponieważ mieszkam w Hiszpani i w warsztacie samochodowym maj różne opinie!!!

Kupiłem BMW e39 523i 2tygodnie temu i było wszystko ok. Od wczoraj gotuje mi się woda tzn. po odpaleniu silnika przejerzdżam 4-5 kilometrów po miescie i skazówka w pionie gdy wejde na wieksze obroty po przejechaniu 2-3 kil. skazówka na czerwonym polu, staje samochodem i automatycnie zapala sie kontrolka temperatury na czerwono.Dodam że jeżdżę

na wyłączonym ogrzewaniu bo gdy puszczam nadmuch mam wyciek koło nagrzewnicy pod kierownicą, płyn chłodniczy jest brudny ma kolor brązowawy, dodam że troche czytałem i nie mam śladu tak zwanego masła pod korkiem ,ani nie zauważyłem braku ani wzrostu poziomu oleju jest stały proszę POMOCY!!!

w Hiszpanskim warsztacie podejrzewają

-pompe wody

-uszczelka głowicu

-termostat

-zapowietrzony układ

-wymiane nagrzewnicy

Jak oddam to zapewne wymienią wszystko dopuki błedu nie zlikwidują i koło 1000euro

Opublikowano

a z rury wydechowej coś podejrzanego wylatuje tzn para? jaki kolor ma olej na bagnecie? nie jezdzij autem jak pare rezy przegrzejesz to na złom bo uszczelka pójdzie,najlepiej wykup AA albo RAC za 15 euro i na drugi dzien zadzwon ze cos nie hula,poziom płynu chłodniczego jaki jest(na zimnym)? troche lipa że jakiś brudny ten płyn może stary wez szmatke zamocz w nim i do miski z wodą nakap patrz na takie kółka jak po plamie oleju ja bym coś tak kombinował.czyli zamim nie dasz jej obrotów to możesz jechać i jechać i sie nie przegrzewa tak?

ja obstawiam pompe wody- łopatki popatrz tam

ja płace w anglii 18 funa na miesiąc mam zastępcze auto,naprawe do 500 funa,koszty podrózy,i coś tam jeszcze-- AA

noga w chłodnicy
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Zlikwiduj najpierw wyciek, odpowietrz układ, wymień płyn, mozliwe że przez nieszczelność całość się zapowietrza i gotuje.

I nie jeździj tak, chyba że chcesz skończyć silnik. :nienie:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.