Skocz do zawartości

Geometria rozbierznosć tylna wożenie p0o koleinach....

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

zakładam nowy temat bo tego przypadku nie spotkałem.

Mianowicie

woźiło mi auto zrobiłem remont zawieszenia przód ... pojechałem na geometrie wynik : oś tylna pochylenie koła

pomiar wstepny L2,04 P 2,04 Pomiar końcowyL 2,10 P 2,14 -2.35 st / +0,30 - 0,30

a zbierzność !!! Lewe 0.01 czyli ok: ale uwaga prawe !!! - 1,37 st!!! Dzis wymieniłem gumy belki i okularki i pytanie abym nie umusiał jechać wydac 80 zł za geometrie a facet powie że tył krzywy nadal ... czy ten zabieg wymiany gum ma wpływ na powyzsze parametry? dodam ,że problem noszenia auta na koleinach jest nadal...

Nie widać aby auto było walone .a jak naprawiane to za granicą i to dawno bo w polsce by sie nei opłacało ale nie ma śladu strzała pozatym musiał by chuba w bok dostąć? aby wachacz sie wychylił bo pochylenie wygląda na ok!

Bardzo prosze o pomoc wywaliłem juz 1000zł na pozbycie sie wożenia teraz jechać na geometrie i wywalić 80 zł a okaże sie że wymiana gum i okularków nie wpływa na ustawienie koła tylnego .. to mnie coś trafi

poniżej umiesdzcze raport geometri jak otrzymam aparat ale to chyba nie wiele wniesie

kupie silnik 2,5 L bądz 2.0 litra albo zestaw do swapa na 3l ,3,5
Opublikowano

geometria i zbierznosc moga nie wychodzic nie tylko w samochodach powypadkowych - wystarczy ze ktos wjedie w wieksza dziure , uderzy w kraweznk - zegnie wahacz- ale razem z wachaczem przestawia sie element do ktorego był on przymocowany ( jezeli uderzenie bylo odpowiednio mocne i pod odpowiednim kontem ) ....

wiec - moze to byc wina gum , a moze nie dac sie ustawic zbierznosci bo samochod jest wypadkowy , lub to co pisalem wyzej

Opublikowano

Biorąc pod uwage ,że to wychylenie jest na zewnątrz jest rozbierzne najbardziej prawdopodobnie wygląda dziura jakaś Big :) Bądź Faktycznie te Gumy... tylne no jakoś nie chce mi sie wierzyć aby to był krawęznik bo musiał by jadąc do przodu uderzyć cofając raczej uderzył by inaczej no chyba że o sam kant by wycelował... ale to gdybanie jest myślałęm ,zę ktoś już miał taki przypadek ... z rozbierznym tyłem i że Gumy pomogły ...

Dziękuje za pomoc i mam nadzieje że wątek choć troche jeszce informacji wniesia cennych dla mnie. i oby tylko dla mnie aby inni nie meili tych problemów.

kupie silnik 2,5 L bądz 2.0 litra albo zestaw do swapa na 3l ,3,5