Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Witam to mój pierwszy post więc na wstępie pozdrawiam wszystkich adminów i userów na tym forum! :hand: Mój problem polega na tym , że wczoraj wieczorem wsiadam do autka, wciskam pedał sprzęgła i czuję , że chodzi on bez żadnych oporów, nie mogę wrzucic żadnego biegu?!? Pobiegłem do domu, przejrzałem to forum i wyczytałem, że mógł sie zapowietrzyc wysprzeglik. Dzisiaj zaciągnałem auto na kanał i żadne próby odpowietrzenia wysprzęglika nie przyniosły efektu. Dodam że wysprzęglik jest suchy i nie widac zadnych objawów cieknięcia itp. HELP!!! Edytowane przez marmagpoznan
Opublikowano

A w jaki sposob odpowietrzasz wysprzeglik?? Bo go sie odwrotnie odpowietrza niz hamulce.

No i jeszcze jedno pytanie: czy w zbiorniczku byl plyn powyzej minimum. Bo jezeli spadl ponizej to zbiorniczek jest zbudowany tak ze najpierw brakuje plynu w sprzegle.

Trzecia sprawa to taka ze w e36 jest jeszcze jakas pompka przy pedalach. Sprawdz czy to nie jest czasem uszkodzone (objawia sie to zabrudzonym dywanikiem z plynu - od strony blachy).

Opublikowano
Witam. Z tego co pamietam to płyn był w normie, a wysprzeglik odpowietrzalem w sposob taki ,ze pompowalem sprzeglem jakies 5 razy do 3/4 skoku sprzegla po czym przytrzymywalem wcisniete sprzeglo na 3/4 jego skoku i kolega odkrecal odpowietrznik w wysprzegliku, polecialo kilka kropelek plynu hamulcowego, po czym zakrecal odpowietrznik i ja puszczalem sprzeglo. Czynnosc powtorzylem jakies 5 razy i nie przynioslo to efektu. Co do pompki przy pedale to nie wiem jaki jest jej stan bo nie zagladalem. Jutro sprawdze. Sprawdziłem i żadnych wycieków nie widac, jak się prawidlowo odpowietrza wysprzeglik???
Opublikowano
Witam! Temat już nieaktualny. Płyn hamulcowy był w zbiorniczku pomiędzy górną a dolną kreską i widocznie zassało trochę powietrza, po dokladnym odpowietrzeniu sprzęgła i uzupełnieniu płynu wszystko wróciło do normy.