Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.

Chciałbym się dowiedzieć jak najwięciej na temat :

zmiana silnika w e30 z :

- 316i KAT: 1,6 l 4-cyl. (Wtrysk/M40), 100 KM (73 kW) lub 318i KAT: 1,8 l 4-cyl. (Wtrysk/M40), 113 KM (83 kW) na 320i KAT: 2,0 l 6-cyl. (Wtrysk/M20), 129 KM (95 kW) ewentualnie na 325i KAT: 2,5 l 6-cyl. (Wtrysk/M20), 170 KM (125 kW)

Prosiłbym o koszty takiej wymiany, co jest potrzebne do wymiany , itd ...

Bardzo byłbym wdzięczny za informacje ...

Z góry dzięki ...

***Jeżeli już taki temat się ukazał to sorki***

Opublikowano
Przypuszczam że chcesz kupic cos o malej pojemnosci i przełozyc motorki ??? To nie oplaca sie. Jesli juz natomiast planujesz wlozyc 6 cyl. to lepiej 2.5. 2.0 pali tyle samo a jest slabsze. Co do szczegolow to zajrzyj na forum beemka-klubu. Oni tam maja szeroko rozwiniety dzial tuningu i duzo ludzi ma e30stki.
Opublikowano
Przypuszczam że chcesz kupic cos o malej pojemnosci i przełozyc motorki ??? To nie oplaca sie. Jesli juz natomiast planujesz wlozyc 6 cyl. to lepiej 2.5. 2.0 pali tyle samo a jest slabsze. Co do szczegolow to zajrzyj na forum beemka-klubu. Oni tam maja szeroko rozwiniety dzial tuningu i duzo ludzi ma e30stki.

Dzięki bardzo.

Tak mam w planach kupiś 316i lub 318i (4 drzwiowe) i po jakimś czasie włożyć silniczek 2litry lub 2.5litra.

Mozliwe że uda mi sie kupić ładną e30 320i to niebęde musiał bawić sie z przeróbką.

Zauważyłem że większość e30 , e34 , e36 z silnikami ponad 2litry jest już dość "powycierana" a , z małymi silnikami są w Bardzo Dobrych stanach technicznych.

Chodzi mi o to żeby karoseria była dobra i niepognita.Silnik zawsze można wymienić (tylko kaske trzeba mieć).

Zastanawia mnie też wymiana silnika z e30 np. 316i na silnik z e36 320i 24v .

Zobacze jeszcze co będzie...