Skocz do zawartości

E36 318 POMOCY!!!!!!!!!!!! FALOWANIE NA OBROTACH!!!!!!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam...

kupiłem nie dawno pierwsze moje bmw :D jezdziłem nim jakies dwa tyg ale od samego poczatku byl coś słaby, nie przyspieszał tak jak powinien... byłem u mechanika okazało sie ze przepustnica była odwrotnie podłaczona, na wcisnientym gazie do konca komputer pokazywal połozenie tak jak by był nie wcisniety a i na puszczonym gazie tak jak by był wcisniety do końca... zrobił mi to i działa poprawnie ale nie pomogło :mad2: teraz strasznie faluje na obrotach czy na gazie czy na benzynie, bez różnicy, na poczatku tez falował ale delikatnie... sprawdzalismy sonde( komputer pokazał ze działa poprawnie) i silniczek krokowy, chyba jest dobry bo otwiera sie i zamyka... mielismy drugi ale to samo... jak jednen przykrecilismy(bez podłaczenia kabli) a do drugiego same kable to po odpaleniu cały czas otwiera sie i zamyka az strzela przez jakas minute a pożniej sie uspokaja... ale gdy znowu podłaczy sie normalnie to cały czas faluje i nie chce przestac... wiec zatkalismy te dwa wloty od silniczka krokowego i zwiekszylismy obroty i teraz chodzi rowno... pytalem tu i tam ale wszyscy albo przepustnica albo ten siliczek ale wszystko działa jak nalezy... i teraz juz nie wiem co zrobic, jaka moze byc przyczyna???? :cry2:

bmw e36 318 sedan z 93 roku ale silnik jest juz na łańcuszku(z 94 lub 95 roku) bo go poprzedni właściciel wymienił... gaz ale pierwszej generacji...

Opublikowano

no wlaśnie gume na sam poczatek sprawdzilismy i jest szczelna i na dodatek jeszcze ja owinelismy izolacja... a o jakich wezykach cisnieniowych mowa?

a może to byc poprostu komputer czy raczej nie?