Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam pytanie jaki powinien być zakres pracy sond lambda siemensa bo po odpaleniu silnika chodzi elegancko i miernik pokazuje 4,76V 4,74V i powoli spada a jak przejadę kawałek to na jednej sondzie pokazuje mi 0.63V i wtedy strasznie przerywa. wogóle nie chce jechać nie może się uciągnąć dlatego bym prosił o zakres działania tych sond
Opublikowano

obydwie sondy przed katem,pracują w zakresie około 0,5 do 4,8V

aby pracowały poprawnie muszą się rozgrzać,dlatego przy zimnym silniku nie mają one wpływu na pracę silnika

Opublikowano

właśnie chodzi mi o to że na Ciepłym silniku było sprawdzane bez sond chodzi spoko jak tylko podepnę sondy to amen.

dodam jeszcze że po przejechaniu kawałka jedna pokazuje 4, 64 mniej więcej a druga 0,62 czy coś koło tego i muli jak nie wiem

Opublikowano
Sondy muszą zmieniać napięcie non stop jak się zagrzeją.Jak napięcie stoi i się nie zmienia albo delikatnie tylko to lipa...do wymiany sony.
http://imageshack.us/a/img850/9757/z1i.gif
Opublikowano
wiem że nie są tanie ale na kompie nie zawsze wyjdzie słyszałem. mam sondę siemensa z z3 2.8 tylko tamta jest krótka i muszę kable lutować a chciałem wiedzieć jaki jest zakres pracy bo nie wiem czy to sonda choć tak mi się bo podłączeniu sond jest ciulnia a z rozpiętymi jest ok