Skocz do zawartości

interfejs diagnostyczny w e46 - czyli co nim można zdziałać?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

nabyłem w końcu interfejs do e46 ten prostokątny i teraz pytanie co można zrobić w tym samochodzie? Wiem że włącznik świateł tak żeby po przekręceniu kluczyka zapalały się długie na 50% mocy a jak się ściemni xenony. Słyszałem, że można ustawić lusterka tak żeby po włączeniu wstecznego opuszczały się do dołu, kierunki podczas włączania centralnego i co jeszcze?

czy można np ustawić tak żeby jak jest ciepło tzn np powyżej 25 stopni po naciśnięciu przycisku centralnego zamka opuszczały się szyby na 1 minutę żeby "przewietrzyć" samochód? :) i odwrotnie kiedy jest zimno np minusowa temperatura na komputerze włączały się np podgrzewane fotele? :)

robił ktoś kiedyś takie rzeczy?

Opublikowano

to co bys chciał raczej odpada. Szyby przeciez można sobie samemu opuszczać przed wsiadaniem do auta, wystarczy przytrzymać guzik otwierania i sie opuszczą.

Można sobie diagnozować auto, włacząc kierunki przy zamykaniu/otwieraniu, włączać światła dzienne, ustawiac czy ma otwierać wszystkie drzwi czy tylko kierowcy, czy ma sam zamykać drzwi po ruszeniu, czy serwis olejowy ma byc co 30/22/11 tyś. Różne takie dziwne rzeczy. Połowy conajmniej rzeczy nie jest rozpracowana wiec śmiało eksperymentuj.

szukam