Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam. Mam nadzieje ze ktos z forumowiczow mi pomoze,lub przerabial podobny temat. W moim e91 w ostatnim czasie zauwazylem ze auto strasznie plywie po drodze, najbardziej gdy pada deszcz , zarzuca tylem ze max predkosc to 80-100km poniewaz szybciej strach jechac, zarzuca rowniez na nierownosciach i koleinach. Jedynie podczas jazdy na rownej i prostej drodze jest ok. Dzis patrze na tylne opony sa zjechane od wewnetrznej strony (byly prawie nowki). Dzwonilem do mechanika powiedzial ze na 99% padly tuleje plywajace lub tuleje wahacza, czy ktos mial z Was podobny problem?

Co wymienialiscie? Jak zdiagnozowac przyczyne ktore tuleje sa winne?

Edytowane przez J-23
Sprzedam Bmw 320d E46 2001r
Opublikowano

1. Popraw TYTUL

2. Kolega mial podobny problem jak zgubil zbierznosc.

Oczywiscie ,zawieszenie do sprawdzenia : amorki , wszystkie polaczenia itd.

Bez fachowej oceny sie nie odbbedzie, a musisz to zrobic jak nie szkoda ci opon ( o ile juz ich nie zjechales ) :shock:

Sorry za ortografie - niemiecki windows :)

http://images.spritmonitor.de/519278.png

Opublikowano
Jestem 2 dni po wymianie tuleji pływających po obustronach i górnego wahacza (tam tez jest tuleja regulująca kąt pochylenia ponoć wystepuje tylko z wahaczem).Coprawda nie miałem tak drastycznych objawow ale auto było mniej stabilne w zakrętach no i mechanior znalazł luzy.jedz gdzieś na geomerie i będzie wiadomo.