Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, na początek sorry Adminie, jeżeli nie tu gdzie potrzeba zakładam temat, ale nie jestem tu starym wygą, ale może będe :)

Chodzi mi po głowie "jedyneczka", napewno ma to być benzyna, ale raczej zagazowana (proszę przeciwników LPG o nie komentowanie, miałem kilka bryk na LPG i było miło).

No i tu pojawia się problem, gdyz nie każdy silnik lubi LPG. Czy silniki 1,8 dobrze znoszą gazownie, oczywiście mysle o dobrej sekwencji. Czytałem że 1,8 ma lepsze osiągi, i tylko minimalne większe spalanie od 1,6, więc ten silnik eliminuje.

Będe wdzięczny za odpowiedzi.

Jeszcze jedna prośba, macie gdzieś tu jakiś sprytny rysunek techniczny, gdzie zobaczył bym czego mi brakuje w egzemplarzu bez przodu. Mam na oku coś bez przodu, ale podłuznice proste. Chodzi mi oczywiście o sama konstrukcję nadwozia, bez szczegółów, typu chłodnica itp ...

Pozdrawiam

Opublikowano

Nie wiele konkretów znalazłem na forum. Raczej opinie że BMW to dla bogaczy i wtyd ładować LPG :shock:

Ale dzięki matti za realoem.com :)

Bedę wdzięczny jednak o spostrzeżenia ludzi użytkujących silnik 118i z LPG.

Opublikowano
Nie wiele konkretów znalazłem na forum. Raczej opinie że BMW to dla bogaczy i wtyd ładować LPG :shock:

Ale dzięki matti za realoem.com :)

Bedę wdzięczny jednak o spostrzeżenia ludzi użytkujących silnik 118i z LPG.

Jest trochę problemu z przeróbką tyłu - przynajmniej w serii 3 trzeba modyfikować tłumik żeby znalazło się miejsce na butle.