Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich mam taki maly ale irytujacy problem gdy otwieram drzwi z pilota odskakuja wszystkie "grzybki" oprocz tego od kierowcy i to samo dzieje sie przy zamykaniu. Kiedy otwieram z kluczyka, zamek ma jak by 2 warianty pierwszy to centralka (wszystkie grzybki sie zamykaja i otwieraja poza strona kierowcy) a drugi (bardziej trza przekrecic kluczyk) zamyka mechanicznie i dopiero wtedy zalapuje grzybek drzwi kierowcy ale nie jestem w stanie otworzyc z kluczyka.

Co moze byc przyczyna, chcialbym sie cos dowiedziec przed ewentualnym demontarzem tapicerki drzwi. pozdrawiam

Opublikowano

Witam myslalem ze moze po jakims czasie przejdzie ta usterka i w koncu rygielek samoczynnie sie odblokuje ale niestety dalej otwieram auto od pasazera z tylu (obciach) a zamykam z klucza i nie zbroje alarmu bo obawiam sie ze zacznie sie drzec przy otwieraniu.

Prosze o pomoc, co sprawdzic w czym moze tkwic problem. Pozdrawiam

A cha dodam ze stalo mi sie to zaraz po tym jak w trakcie, kiedy nie zdazylem jeszcze otworzyc drzwi z pilota kumpel pociagna za klamke od pasazera i tym samym zblokowal swoje drzwi, wiec jeszcze raz zamknalem i otworzylem z pilota oczywiscie bez problemu. Nie wiem czy ta informacja jest istotna ale kto wie czasami mozna sie zdziwic jakie blachostki moga zaskoczyc.

Opublikowano
Witam. Mialem to samo i tez otwieralem drzwi tylne zeby otworzyc drzwi kierowcy. Zacznij od tego ze musisz zdjać obicie drzwi od srodka tam bedziesz mial silownik od centralnego przymocowany do takiego uchwyciku. Od razu Ci powiem ze na bank pekło Ci to mocowanie doktorego jest przykrecony silownik musisz odkrecic silownik i i zeby zrobic to po swojemu zeby dzialalo przygotuj malutkie wiertwloi wkretarke nawierc na koncowkach miejsc tego mocowania i skrecic drutem i spowrotem przymocuj silownik na bank to jest to i jak zrobisz tak jak napisalembedzie dzialac. Ja zrobilm to w styczniu ido tej pory nie mam problemu z drzwiami ( zeby nie wykrakac) pozdrawiam i napisz jak ci poszlo.a i u mnie tez zamykalo ale nie otwieralo :P
Opublikowano

Okejos wielkie dzieki, zastosuje sie do twoich sugestii i dam znac jak sie uporam z tym fantem. Czy bylbys w stanie w skrocie dac mi wskazowki, jak zdemontowac boczek tak aby nie ulamc czegos, badz nie urwac drutow od lusterek itd.

pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Drzwi masz na zatrzaskach jest ich kilkanascie dodatkowo u gówy masz boczek przymocowany na metalowych zatrzaskach wszystko delikatnie odchylasz zeby nie uszkodzic zatrzaskow reszta pojdzie juz gladko.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Czesc w koncu mialem czas na to aby zobaczyc na problem z otwierniem drzwi kierowcy i faktycznie, mocowanie do ktorego przykrecony jest silownik bylo pekniete - zrobilem, ale nadal byl problem. Okazalo sie ze silownik padniety, podejrzewam ze to od recznego otwierania drzwi za grzybek. Tak wiec szukam teraz sprawnego silownika i mam nadzieje ze bedzie gitara. Pozdrawiam