Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam taki problem nie mogę się pozbyć dźwięku poloneza ;p tzn chodzi mi o to że jak kupiłem auto miałem katalizator ale strasznie śmierdziało z wydechu przy depnięciu. Czyli okazało się że kat zapchany ale miał wtedy fajny basowy dźwięk. Wyciełem kata wspawałem przelotową rurę i jak odpaliłem samochód aż się przestraszyłem tak to wyło. Kupiłem strumienice bo tylko wyjechałem na ulice już mnie zatrzymali. Wspawałem ją i jest ciszej ale ma taki dźwięk jak stary kapeć ;d. Co zrobić żeby przywrócić rasowy cichy pomruk środkowy tłumik coś da?
Opublikowano
hmmyy wiesz ja uzyskałem taki dźwięk "rasowy" w moim 4-cylindrowcu poprzez założenie standardowego tłumika końcowego od kumpla ma wspawana końcówkę z siateczka i powiem ze jest taki przyjemny pomruk ale cz środek coś da no nie odpowiem :) ale gdzieś widziałem "atrapę" katalizatora która niby ten dźwięk poprawia a bez kata co bystrzejszy mechanik na stacji diagnostycznej może mieć zastrzeżenia na przeglądzie
ludzką rzeczą jest błądzić
Opublikowano
Usuń strumienicę i wstaw tłumik środkowy z seata ibizy lub VW Golfa 3 z pojemności 1.6. Dużo ciszej i nie ma pomruku poloneza. Pracowałem przez rok przy tłumikach i tak tam robili :D
Opublikowano
Wywal tą strumienicę i poszukaj kata.
Będziesz Mógł Więcej