Skocz do zawartości

E46 320d Pytanie o ustawienie rozrzadu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Chcialem zasiegnac jezyka odnosnie ustawienie rozrzadu a dokladniej znakow na rozrzadzie. Ustawilem GMP czyli znacznik na walku rozrzadu na godz. 12. Zablokowalem wal. Po wyciagnieciu pompy wtryskowej zauwazylem, ze wyciecie na klin w osce pompy wtryskowej nie bylo na godzinie 12. Wyciecie na kole pasowym tez jest na godzinie 11 w stosunku do znaku na obudowie a czytalem, ze owinno byc pionowo. Silnik dzialal prawidlowo. Czy ten rozrzad jest ustawiony prawidlowo?

Opublikowano

Dzieki :)

Juz przez moment myslalem, ze na kole zamachowym jest kilka otworow pod zablokowanie silnika. Dzieki jeszcze raz :)

Opublikowano
pompy wtryskowej nie ustawisz na znacznik , wymagany jest zegar , choć w prybliżeniu powinien być w linni prostej z przewodem drugiego wtryskiwacza....

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

• 2 lata później...
Opublikowano

Witam....

Mam pytanie jak ustawic rozrząd tzn łancuszka nie rozpinałem chodzi mi o znalezienie punktu zero tzn jak tłok bedzie w pozycjo gornej na pierwszym cylindrze. nie mam zadnych przyrządów do tego z tego co wiem to krzywka z pierwszego tłoka widoczna po zdjeciu korka od w lewu oleju powinna byc w pozycji lekko wyrzej niz poziomo? wtedy da sie zablokowac wal korbowy. czy zle mówie? czy te wciecia na kole zebatym na wałkach rozrzadu maja byc w pozycji poziomej czy pionowej obydwa?