Skocz do zawartości

E46 2.0i 320 GAŚNIE PO ROZGRZANIU SILNIKA (+ kontrolki)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam

Od niedawna jestem szczęśliwym, a ostatnio ciut mniej szczęśliwym posiadaczem e46 z silnikiem 2.0 i 150km. Mój problem polega na tym, że auto po osiągnięci odpowiedniej temperatury gaśnie. Zapalają się kontrolki "EML" oraz kontrola trakcji - traci moc, przerywa oraz przygasa. Wymieniłem czujnik wału, visco - wentylator i termostat działa poprawnie. Gdy temperatura na dworze jest wyższa niż 15 stopni staje się to notoryczne po 20min jazdy (normalnej).

Przeczytałem już kilka artykułów, które głownie w podobnych przypadkach wskazują na wymianę czujnika - w moim przypadku to nie pomogło :(

Czy ktoś miał już taki problem i czy ma na to jakąś receptę?

Pozdrawiam

Edytowane przez kwasrr
Opublikowano
niestety niewiem, co konkretnie wyświetlał komputer... doszły mnie słuchy od znajomych z branży, że problemem może być chłodzenie komputera (sterownika) bądź przekaźnika odpowiedniego za czujnik położenia? Ktoś miał może taki problem?