Skocz do zawartości

Problem, zegar nie trzyma czasu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na wstępie witam wszystkich uczestników Forum i wielbicieli marki BMW.

Jestem Tutaj nowy, od kilku miesięcy mam BMW 530D kombi. To moje pierwsza auto tej marki. Poznaliśmy się spontanicznie, szukałem jakiegoś kombi z automatyczną skrzynią biegów, klimatyzacją itp. i po jeżdzie próbnej zakochałem się w autach tej marki.

Ostatnio mam problem z zegarem, nie trzyma czasu, zaczeło się od tego że raz na jakiś czas gubił czas, a ostatnio wcale go nie trzyma. Po wyłączeniu zapłonu zegar nie odlicza czasu. Nie resetuje się ale odnierza czas tylko po przekręceniu kluczyka.

Jest to o tyle kłopotliwe, że nie mogę zaprogramować Webasto, które u mnie programuje się przez ten sam komputer, który wyświetla czas.

Może można założyć niezależny sterownik Webasto, widziałem takie w instrukcji BMW.

Mam Webasto fabrycznie montowane.

Czy wiecie coś na ten temat ?[/img]

Opublikowano

u mnie jest podobnie, zegar regularnie się późni (szczególnie na mrozie)

mam wrażenie, że to wina słabiutkiego aku, ale ponieważ kompletnie się na tym nie znam, nie będę wyrokował

316 E36