Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam wszystkich

no tak jak mogło by nie być problemów

W poniedziałek wymieniłem pompę paliwa

kupiłem boscha aby nie być pewnym.

W warsztacie mi ją wymienili i wróciłem autem do domu w mojej były wsówki a w nowej są śruby więc musieli ją przerobić

dwa dni auto stało pod blokiem i rano chciałem je przestawić.

Wsiadam kręci kręci kręci ale nie odpala

Jezu co to może być.

podobno mam sprawdzić jakiś bezpiecznik na początku który odpowiada za pompę

Ale który gdzie go szukać i jak mam sprawdzić że to pompa

Boże pomocy powiedzcie mi co mam robić

Czy możliwe aby nowa pompa już padła..

Generalnie pomóżcie..... gdzie ten bezpiecznik i co to może być ...

Opublikowano

Pod maską od strony kierowcy masz skrznkę, a w niej bezpieczniki i przekaźniki. Do pompy paliwa jest chyba bezpiecznik nr 23, a przekaźnik chyba koloru brązowego, czy przechodzącego w pomarańczowy - z tego co pamiętam. Przekaźnik możesz namierzyć po nr pinów, a te akurat pamiętam. Przekaźnik który korzysta z pinów 85 i 86 to jest ten od pompy paliwa. Przynajmniej u mnie tak było.

Coś nie bardzo mi się podoba, że musiałeś przerabiać coś w tej pompie. Na pewno kupiłeś do swojego modelu silnika? Ja jak wymieniałem to nie było żadnych problemów i przerabiania. Wyciągasz starą wkładasz nową.

Opublikowano
Sprawdziłem po nr win pompa która miałem poprzednio nie biła dedykowane do mojego auta. A jak sprawdzić te bezpieczniki czy działają czy nie działają czy one są standardowe i można je kupić w sklepie...?
Opublikowano
Co do tej przeróbki to w E34 20 w 92 r kable były przykrecane a ja miałem wsówki przeróbka dotyczyła jedynie koncówek kabli. ...:)
Opublikowano
Jeśli masz wersje krajową (niemcy/austria) to wtedy nie ma przekaźnika pompy, chyba jest sterowana z ECU. Sprawdź czy przekaźnik się przełancza po przekręceniu stacyjki. Żeby sprawdzić pompe włącz zapłon i dotknij jej pokrywy, jeśli chodzi to poczujesz.

http://25.media.tumblr.com/tumblr_m9u4h0flHW1qarea0o1_500.gif

Posiadam sporo części z e34 na sprzedaż. Kompletny silnik M20B20.

GG: 12785321