Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich uzytkownikow,

Chcialbym uzyskac pomoc w sprawie mojego Z3. Generalnie chodzi o to ze mam Z3 z 98 roku fabryczne 2,8 po swapie na 3,2 S50. Przy swapie zamontowalem do niego zegary od E36 ///M3. I tutaj wlasnie pojawia sie problem:

Pierwsza sprawa - zegary sa z anglika i jak wszyscy wiemy w anglii dystans podaje sie w milach i tak tez jest w tych zegarach. Chcialbym zmienic wyswietlanie z mil na km.

Kolejna sprawa - chcialbym na tych zegarach ustawic przebieg taki jak mialem oryginalnie. W tej chwili na zegarach jest 98 tys mil. a u mnie w dniu wyjmowania starego silnika bylo 123 tys km i taki przebieg chcialbym ustawic.

Czy inpa lub NCS da rade?? Jesli tak to prosze o wskazowki poniewaz jestem zielony w tym temacie.

Jest jeszcze jeden podstawowy problem: Nie moge sie polaczyc inpa z nowymi zegarami (z fabrycznymi z Z3 nie bylo zadnego problemu) natomiast po wymianie zegarow na te od M3 nie moge nawiazac z nimi polaczenia. Z DME od S50 bez problemu sie laczy. inpa 3.01 i fejs od viakena na RS 232.

Dziekuje za uwage i prosze o podpowiedzi