Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam taki problem, otóż jakiś czas temu robiłem trasę 600km i jakoś po drodze musiałem delikatnie wpaść w dziurę tylną prawą oponą (musiało być delikatnie ponieważ zawszę staram się omijać dziury a drogę znam). Musiałem przejechać jeszcze z 350km i opona zaczęła hałasować ("buczeć") no i czułem na mniejszych prędkościach, że felga "podskakuję" (od skrzywienia). Od razu jak przyjechałem do dałem do wulkanizatora i widać było skrzywienie felgi, wulkanizator ją wyprostował i nie czuć już tego "podskakiwania" ale słychać cały czas buczenie opony (najbardziej do 100km/h, później już dużo słabiej), wulkanizator powiedział, że to przejdzie jak się jak zetrze ale przejechałem już 1500km i nie wygląda aby mniej buczała. Czy te "buczenie" ustąpi, czy czeka mnie wymiana opony? Dodam, że opona była nowa i jest z zeszłego roku ma około 7mm.

Opublikowano
sprawdz dokladnie opone i felge daj do prostowania.Jezeli to nie pomoze to zmiana opony.Sprawdz jeszcze czy zawieszenie nie ucierpialo.