Skocz do zawartości

Problemy z nawiewem na tylne siedzenia.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.

Od niedawna śmigam 5-tką i zauważyłem, że z nawiewu w tunelu środkowym na tylne siedzenia wieje zupełnie zimne powietrze.

Czy ktoś spotkał się może z takim problemem?

Gdzie szukać przyczyn?

Pozdrawiam. :modlitwa:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tak, a dodatkowo odsyłam do instrukcji.
Kai
Opublikowano
... jeżeli masz kratkę na końcu tunelu to jak wspomniano służy tylko do przewietrzania - leci zimne tak jak z drzwi i centralnej kratki / bez środkowego pokrętła / działa z srodkowym suwakiem na konsoli , natomiast nawiew ciepłego powietrza na nogi pasażerów masz pod przednimi fotelami - nie zasłaniaj ich dywanikami - działa z dolnym suwakiem - dobry efekt - jak zamkniesz nadmuch na przednią szybę - BMW to określa jako ogrzewanie optymalne - chłodna głowa , ciepłe nogi
* - w zależności od typu i wyposażenia
Opublikowano

Zdziwiło mnie to zimne bo ze środkowego nawiewu na desce i z drzwi "leci" mi cieplutkie powietrze (mam dodatkowe pokrętło na środkowym wlocie).

Dziękuję za info.

Pozdrawiam.

Opublikowano
... środkowe pokrętło zmienia u Ciebie stan żeczy - piszesz że z drzwi i konsoli leci cieplo - OK . Prawe i lewe radełko - otwarte i zamknięte - wiadomo - środkowe radełko - góra ciepłe , doł zimne i w dolnym położeniu powinno na końcu tunelu lecieć zimne powietrze i będzie leciało z tego tunelu tylko zimnie , ciepłe leci z pod siedzeń - to " zimna głowa - ciepłe nogi " dla pasażerów albo przewietrzanie tyłu w lecie . :clap: dla tego co to wymyślił .
* - w zależności od typu i wyposażenia