Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam posiadam e46 sedan po lifcie, planuję wykonać przeróbkę drzwi przednich pod głębszy montaż glośników w przedziale cenowym 350-400zł (160-165mm), zakupić takowe głośniki, a także montaż radia na 1 din zamiast oryginalnego buisness CD. Radyjko przedział cenowy 400-700zł.

Co do głośników to myślę nad :

jbl gto 6508c 330zł

infinity ref 6530cs 350zł

Rainbow EL-C6.2 420zł

w ostateczności

rainbow SAX 265.20 475zł

Audio w niedalekiej przyszłości po tych zmianach zamierzam rozbudować o:

wzmacniacz 4 kanałowy mn.w 600zł

i skrzynia z okablowaniem ma się rozumieć, kwota .... bez przesady (ma być muzyka a nie masa basu).

Owy wzmacniacz zasilałby przednie głośniki i skrzynię, natomiast póki co przednie głośniki będą zasilane z radia, jak i tylne zresztą które zawsze będą pod radiem u mnie i ich nie będę ruszał.

Co do radia to wybór raczej pada na model ALPINE CDE-9880 lub 9882Ri. Problem w tym, że większość mojej styczności z audio to były radia Pionka, na Alpince się szczerze mówiąc nie znam, a wszelkiego rodzaju funkcje audio i specyfikacja audio w radioodtwarzaczu są dla mnie najważniejsze, nie wiem więc czy ogarnę takową Alipne. Poza tym krążą opinie, że SERIA CDE jest gorsza niż CDA i lepszym wyborem było by zdecydowanie CDA-9884, lecz takowych radii nie ma już praktycznie nigdzie. Co do używek, nie chcę, planuję tylko nowy sprzęt.

Podsumowywując pytam:

1.Co polecacie z głośników które wymieniłem?

2.Jakie głośniki inne ewentualnie w tym przedziale cenowym do ~400zł

3.Czy CDE-9880-9882Ri są zdecydowanie odpowiednie do takiego audio i nieco wymagającego użytkownika, czy zabraknie mi pewnych funkcji które pozwolą mi na odpowiednie wysterowanie dźwiękiem?

4.Jakieś sensowne dobre radio nowe do ~700zł?

Proszę o porady użytkowników doświadczonych w temacie :wink: