Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam następujące pytanie. Nie działa mi pilot ori( kluczyk), nie da się go zakodować i nie reaguje na żaden przycisk. Ale jak wsadze kluczyk w wkładke kierowcy to mogę otwierać, zamykać jak i otwierac/zamykać szyby.. Do auta mam też dodatkowy pilot do centralnego który co prawda działa ale wolał bym się go pozbyć żeby działał ori pilot.

Nie wiem od czego zacząć sprawdzanie. Może ktoś zmienił centralny? A może to tylko kwestia przekaźnika? Bo po co ktoś miał by wymontowywać ori centralke i zakładać jakąś inną? Dodam że z tego dodatkowego pilota nie mam otwierania bagażnika i między innymi dlatego też chce wymienić to na ori..

Z góry dziękuje za pomoc. Pozdrawiam :)

• 4 lata później...
Opublikowano

Podpina się z tematem który mi zamknieto

Szukałem w necie odpowiedzi na moje pytanie ale nie znalazłem

Posiadam BMW E39 523i z 1996 roku,auto fabrycznie posiadało tylko otwieranie centralnego zamka tylko z kluczyka,mało wygodne wiec z czasem dorobiłem otwieranie z pilota w postaci breloczka,lamersko :( to wygląda i tu pytanie.

Czy jest możliwość dorobienia kluczyka z pilotem (pilota z kluczykiem) jak to posiada większość BMW ?

EDIT

Temat juz ogarnałem