Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Zakupiłem piękną igłe BMW318(115KM) 91rok i mam jeden problem. Przy niskiej temp. po zapaleniu silnika skaczą obroty i czasami gaśnie. Póki nie rozgrzeje się na dobre dławi się i gaśnie. Do wymiany pozostały mi jeszcze filtr paliwa i powietrza. Może ktoś mi podpowie od czego mam zacząć ???
Opublikowano
Witam.To ja sie podepne tez pod ten temat.A wiec wczoraj wracajac do domu strasznie zaczelo mi szarpac samochodem wogole nie moglem przyspieszac, ja mu gas a on nic musialem redukowac bieg i wtedy cos jakby puszczalo na chwile i moglem jechac ale byl on jakis zamolony.Jak sie zatrzymalem to obroty spadaly do zera i prawie gasl.Jak go zapalilem spowrotem to chodzil normalnie na wolnych obrotach ale w czasie jazdy wciaz mial takie odpaly.Poradcie co to moze byc bo jutro z rana jade na warsztat.Auto to bmw e36 1.8 93r
Opublikowano
Swiece wymienialem pol roku temu a filtr paliwa jakis rok temu.A mozliwe jest to ze cos z paliwem z powodu mrozu lub przewodami wysokiego napiecia?
Opublikowano
Swiece są nowe. Muszę zmienić filtr paliwa ale czy sam filtr paliwa może być przyczyną tego dławienia na zimnym silniku. ? Jak się rozgrzeje jest ok!!!