Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witajcie ,mam pytanie ostatnio wymieniałem uszczelniacze zaworowe mechanik dorabiał blokady wałków twierdzi że poskładał ok ,ale po wymianie zauważyłem że jeżeli motor się nagrzeje to zaczyna nim trząść ,jak palę z rana czyli jest zimny problemu się nie odczuwa ,wcześnie tego nie było .Możliwe że coś z cewką lub świecami,może macie jakieś sugestie,dzięki
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

to jak niema bledow to chyba resetowal je raczej

ja mialem duzo bledow zaraz po wymianie ale po resecie vanosy sie ulozyly i wszystko wrocilo do normy

przyczyn moze byc duzo

wlacz inpe i sprawdzaj po kolei parametry live data moze cos znajdziesz nie tak

zycie zaczyna sie po 50i
Opublikowano
Raz wrzucił błąd cewki nr 5, skasowałem błąd i cisza ,ale coś czuje że chyba cewki siadają nie jestem pewny ,w sumie nawet nie wiem czy można cewki sprawdzić ,zastanawia mnie czy cewka może działać w iluś procentach ,czy jest sprawna a po chwili trup ?
Opublikowano
Dzisiaj podpiąłem pod kompa i są 4 błędy zaczęła się jazda aż strach pomyśleć :shock: błędy to 29cc ,29cd ,29d4,29ce teraz pytanko cz to wina cewek czy czujnika ,albo dolot nieszczelny :?
Opublikowano
Wymieniłem cewki na nowe i skasowałem błędy lipa trochę ,auto idzie pod obserwacje,dam znać jak tylko coś się pojawi jeżeli to nie wina cewek to pewnie na błędy nie będę czekał długo :(
Opublikowano
Witajcie ,błędy na razie nie wróciły ,troszkę trzęsie jeszcze silnikiem minimalnie dziwne jest to że jak odpalam z rana to zanim silnik nie osiągnie temperatury roboczej to pracuje równo tak jak by po dogrzaniu ma za ubogą mieszankę ,kurcze błędów nie ma :shock: Mam pytanie do kolegi masa52 czy jak twój motor pracuje i jest rozgrzany to czy korek od oleju jest zasysany dość mocno czy leży swobodnie ? odmy mam zmienione, czy możesz to sprawdzić jak jest u ciebie :cool2:
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

hej

i co poradziles sobie z tym

mam wlasnie podobny problem jak ty

zero bledow niby wszystko ok a autem telepie na wolnych

zycie zaczyna sie po 50i
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Nie, lipa wywala cylinder nr 7 nie pracuje na nim i z tego powodu telepka ,zaraz katy h.j strzeli , mimo ze cewki nowe ,zostały podmieniane i dalej to samo wydaje mi się że coś się dzieje z prądem przed cewką ,Cierpliwość mi się kończy i kasa duża wydana jak nie klamka CA to rozładowane aku ,albo moduł sgm sim ,albo power moduł i tak w koło ,autko do żyda :( decyzja podjęta ,następny zakup to tylko 3.0d miałam takie już 3 jednostki i nigdy nie miałem kłopotu wracam do korzeni ,a tobie powodzenia :cool2: ,daj znać jak sytuacja.