Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Ostatnio zauważyłem że podczas skrętu na postoju, do oporu kierownicą w lewo lub prawo słychać głośniejszą prace samochodu tzn jakby coś syczało(dość głośno) Czy to jest normalne? Też tak macie w swoich E90, czy pomału kończy sie pompa? Dodam że nie pamietam czy występowało to jak kupiłem samochód na początku. Pozdrawiam :)
Opublikowano

i tak odbija jak przekręcisz do końca?

Na moje to normalne, zależy jak Ci syczy. To brzmi jakby było spięcie elektryczne dość głośne? Nagraj i wrzuć filmik ;D

Opublikowano
Jak syczy delikatnie to jest ok ale jak wyje przy skrecaniu to sprawdz płyn .
Opublikowano
Raczej syczy ale dość głośno, płyn jest ok. Np u znajomego w innym samochodzie to nie występuje i dlatego pomyślałem że coś jest nie tak.
Opublikowano

To zobacz u znajomego w BMW ;)

Akurat te samochody są takie a nie inne i wszystko chodzi "ciężej", wszystko czuć, poczytaj inne wątki - ten typ taki jest, po prostu ;) i to nie jest wada, to celem czucia pojazdu, ja uwielbiam ciężko chodzącą kierownicę, pedał sprzęgła, który trzeba mocno dociskać, twarde zawieszenie, biegi wchodzące z oporem, precyzyjny układ kierowniczy... napęd na tył :)