Skocz do zawartości

320D zeby byl mocniejszy,bez picu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a dokladnie tu chodzi o przeplywomierz ,wydech,filtr powietrza .czy przeplywomierz wystarczy kupic nowy bo slyszalem ze co iles sie go wymienia i sa jakies sportowe :) zmiana wydechu koncowego da jakies koniki oraz s.filtr pow. czy dadza lepsze osiagi czy to tylko pic. 320d ic Pawel3480 » 27 Maj 2012 22:22

to jest ta sama bemka 161koni nie 17..

po chipie.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
a dokladnie tu chodzi o przeplywomierz ,wydech,filtr powietrza .czy przeplywomierz wystarczy kupic nowy bo slyszalem ze co iles sie go wymienia i sa jakies sportowe :) zmiana wydechu koncowego da jakies koniki oraz s.filtr pow. czy dadza lepsze osiagi czy to tylko pic. 320d ic Pawel3480 » 27 Maj 2012 22:22

to jest ta sama bemka 161koni nie 17..

po chipie.

Kolego nie słyszałem o sportowym przepływomierzu, zmiana wydechu pewnie że da ale całego układu a nie tylko końcówki a filtr sportowy to zależy ale raczej nic z dodatkowej mocy nie da.

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D

Opublikowano
  • Autor
mieze sie wymienic intercooler i typki mowia ze trzeba odnowa chipa robic co wy na to
Opublikowano
  • Autor

chip czasem nie zwieksza dawki paliwa a intercooler wydech wiekszy przeplywka tylko pomaga w uzyskaniu wiekszego momentu obrotowego

tak mi sie przynajmniej zdaje

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Zależy na jaki IC, jak na taki sam co masz bo twój jest uszkodzony bo jeśli na większy to trzeba podjechać do tunera i zrobić korekty, zawsze możesz załozyć większy i sprawdzić czy pogorszyły się parametry.

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D

Opublikowano
  • Autor

550x180x65 Ic czyli na wiekszy

chyba tylko sprawdzic nie modernizowac

Opublikowano
takie ingerencje robi się przed czipowaniem. Bo po tych zmianach i tak trzeba to robić jeszcze raz wiec 2 razy wydana kasa. Nie ma sportowych przepływomierzy.
szukam