Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam Mam problem z moim autem...od wczoraj wydaje momentami bardzo dziwne dźwięki...Pierwsze usłyszałem jakby cykanie jakby coś ocierało potem głuche uderzenia dosyć głośne które wyczuwa się nawet na środkowej konsoli, gdy się zatrzymałem wysiadłem i wsiadłem do auta to przestało ,po dłuższej chwili znowu się zaczęło.Gdy pojechałem do mechanika było oczywiście ok i mechanik sprawdza i nie wie co się dzieje, może jakieś sugestie bo po prostu zgłupieliśmy i nie wiemy :mad2:
Opublikowano
Może to głupio zabrzmieć ale też miałem podobnie i dźwięk był cykliczny .Jeżeli występuje ci to w czasie jazdy to podciągnij troszczę ręczny i zobacz czy dalej to samo będzie .Czasem linki wydają taki dziwny odgłos jak się szczęki przesuną bo wylecą piny blokujące szczęki,często wyrywają się bądź po prostu osłony przeciwpyłowe tarcz rdza zżera .Tak więć ręką podciągnij i sprawdź .Może to być to :cool2:
http://imageshack.us/a/img850/9757/z1i.gif
Opublikowano

Dzięki za podpowiedzi, zlokalizowałem wczoraj że to dochodzi z lewego tylnego koła, auto poszło dziś do lakiernika więc jak odbiorę to będę z tym dalej walczył.Wczoraj to nie było już takich głośnych walnięć ale takie tykanie jakbyś wsadził sobie kawałek drutu lub patyka w szprychy.Dziś jak odwoziłem auto to nic się nie działo, dlatego takie to dziwne dla mnie :?:

Mam nadzieje że to jakaś pierdoła

Opublikowano
Dokładnie.Daje se jądra odciąć że sprężynka z pinem wleciała między tarcze a szczękę ręcznego bądź osłonę :D
http://imageshack.us/a/img850/9757/z1i.gif
Opublikowano
I dokładnie to właśnie się stało, obydwie sprężynki wyleciały, już zrobione...dzięki za rady